Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Nota: This feature may not be available in some browsers.
Welkom op ons forum. Gasten hebben beperkt toegang tot ons forum. Meld je daarom aan voor een account. Registreren kost slechts een minuutje van je tijd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een alternatieve webbrowser te gebruiken.
@Brabants boerinneke er zijn 4 plantjes uit de gezaaide bonen gekropen, daar moeten we het mee doen. Al weet ik dat er van 4 planten best veel kan komen.
Deze bonen moet ik ook jong oogsten, het liefst zo plat mogelijk, anders krijg ik van die dikke draden en dat is niet te eten. Als ze toch te dik worden haal ik de bonen eruit en kook ik die.
Ze worden wel enorm lang. Maar dat is wel fijn qua opbrengst :thumbsup:
Aah, van die Blauhilde heb ik ook één plantje van staan (de anderen hebben de slakken verslonden). Heb ze wat laat gezet dus moeten nog beginnen met boontjes aanmaken.
Heb nog wat leuke soorten staan. Zoals de Cosse Violette, ook paarsbloeiend en er komen geweldige donkerpaarse heerlijke bonen aan, all purpose.
En de Rattlesnake, ook een paarsbloeiende all purpose boon, groen met paarse vlekken.
En als stamboontjes heb ik de Purple Queen. Weer paarsbloeiend met paarse sperzieboontjes.
Zo mooi al dat paars.
@Brabants boerinneke , je bedoelt dat je Het Moestuinforum voor het eerst tegenkomt?
Dan wens ik je heel veel en heel lang leesplezier toe...
Ik ben daar onder dezelfde naam actief (6776 berichten ), avatar heeft wel een andere outfit aan.
Onder mijn naam daar, naast mijn berichten kun je ook de Seizoens Update aanklikken dan kom je in een oud Moestuinseizoensblog van mij terecht (ben niet goed in consequent bijhouden daarvan dus is stilgevallen) en kun je een idee krijgen van mijn tuin.
@Kanina Ja mooi he, al die prachtige oogst! En dan hebben we ook nog een topic waar mensen vertellen wat ze ervan gemaakt en gegeten hebben... vaak mét foto's... ook zo lekker.
Ik twijfelde al aan welke van de twee het was, maar besloot dat je vast wel eens paarse bonen had gezien.
Meldt je je onder dezelfde naam aan? Dan zal ik je ook even welkom heten.
Schimmel is vaak het gevolg van toch niet goed gedroogd, vocht dus.
Echt goed drogen doe je met een voedseldroger of oven.
Hier een uitleg hoe je met de oven kan drogen. http://weckenonline.eu/recepten/chilivlokken-maken/
Je kan natuurlijk ook heerlijke sambal maken met je pepertjes. @Vempain heeft een goed recept!
Voor het drogen kun je ze het best opensnijden zodat ook de binnenkant goed kan drogen.
Op het moestuinforum drogen ze nu ook al dingen in de auto (achter het raam in de zon), schijnt heel goed te werken (fruit, kruiden) maar spreek niet uit ervaring want geen auto.
@Erny ik ga de link volgen dat @Stuudje doorgaf. Maar ik ga er een deel doormidden snijden om het verschil te zien.
In mijn auto moet ik dat niet proberen dan wordt mr. Flos boos. En in mijn bus zal dat niet lukken.